joi, 21 aprilie 2011

La teatru cu bilete prin sindicat.

1988-La teatru cu bilete prin sindicat
Într-un episod din serialul ,,Midsomer Murders’’, inspectorul Barnaby era nemulţumit pentru ca trebuia sa mearga ,,musai ca de voie buna’’ la o piesa de teatru a lui Shakespeare în care juca fiica sa. Piesa dura vreo patru ore si trebuia sa stea pe o banca de piatra, situatie foarte nepotrivita pentru prostata sa. Si conchide caustic: ,,pe domnul Shakespeare nu-l caracterizeaza concizia’’.
Aceasta nemultumire a inspectorului mi-a declansat amintirile in legatura cu o sceneta în care la fel erau niste nemultumiri, innăbusite desigur. Sindicatul, care avea si un rol de culturalizare a maselor, printr-o persoana din comitet, facilita obtinerea de bilete la spectacolele de cinema si de teatru. La un moment dat am avut ,,coeficient de mutră’’ ca să primesc de la responsabilul sindical, niste bilete la un film bun care cica ar fi rulat cu casa-nchisă.
Şi iata ca, la un spectacol dedicat zilei de 8 Martie, partidu’ si cureaua lui de transmisie-sindicatu’, ne băgara in fata ca sa ne dam si noi pe scandura binei, sa fim ,,de rasul lumii’’ din întreprindere. Atunci am aflat ca Furdui Iancu ceruse o suma pe care sindicatu’ nu a mai vrut sa o plateasca atunci când a auzit partidu’ cat multi bani cerea. Acceptasera sa vina la spectacol Veta Biriş, Sava Negrean-Brudaşcu şi Laura Lavric. La repetiiţiile generale din ajunul spectacolului am aflat ca de fapt eram considerati ca ,,umplutura’’ de catre cei care trebuiau sa fie adevaratele vedete ale spectacolului: Junii, faimoasa si renumita echipa de dansuri populare, a maestrului...
Citeste aici tot articolul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu