vineri, 29 aprilie 2011

Cum se mai pot folosi alimentele din camara

Piper: Daca vreti ca hainele pe care intentionati sa le spalati la masina sa-si pastreze culoarea, adaugati o lingurita de piper. Culorile nu vor iesi si evitati astfel ca unele rufe sa-si imprumute culoarea altora.
Zahar: Daca nu vreti sa cheltuiti bani pe tabletele antitantari, puteti face acasa un amestec la fel de eficient. Aveti nevoie de doua cesti de lapte, putin peste 100 de grame de zahar si circa 50 de grame de piper. Fierbeti acest amestec timp de 10 minute, amestecand ocazional. Puneti mixtura in boluri si asezati-le strategic in casa sau chiar pe langa casa. Acestea vor atrage nu doar tantarii, ci si alte insecte deranjante.
Sare: Petele de grasime sunt intr-adevar o pacoste, dar pot fi indepartate, inainte de a spala rufele, daca se presara generos sare peste pata. Apoi, pot fi spalate in mod normal.
Cartofi: Daca ati avut o noapte grea si ati cam exagerat cu alcoolul, iar ochii va tradeaza activitatile nocturne, aplicati peste ei cate o felie subtire de cartof si asteptati timp de cinci minute. Clatiti apoi cu apa rece, aplicati o creama hidratanta si abia apoi machiati-va, daca simtiti ca mai e cazul. In afara de machiaj, restul e valabil si pentru barbati.
Amidonul continut in cartofi este un bun si atunci cand ai senzatia de ,,nisip în ochi’’ cauzata de flacara arcului electric de sudura. Felii de cartof crud, proaspat asezat peste ochi, sau sucul de cartof , sunt masura de prim ajutor care poate fi acordata unei persoane care a privit in arcul electric de sudura sau cum se spune ,,l-a prins flama’’. Pentru ca vorbim de cartofi, acestia nu se depoziteaza in pivniţa, in aceeasi incapere impreuna cu merele, pentru ca merele se vor strica mai repede. Dar cine mai are pivniţă, veţi spune. Ei ! Cine are !

Citeste tot articolul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu